Meteen naar de inhoud

Een gratis vacature op LinkedIn plaatsen, zo doe je dat!

Ben je op zoek naar nieuw personeel? Plaats een gratis vacature op LinkedIn. Dit kan heel gemakkelijk en zonder kosten! Hoe je kosteloos nieuwe medewerkers aantrekt via LinkedIn? Ik leg het je stap voor stap uit.

Vervul je vacature gratis met LinkedIn

LinkedIn is bij uitstek hét platform voor professionals. Het is het grootste zakelijke sociale netwerk ter wereld. Wil je nieuw personeel werven? Dan ga je vissen in de vijver waar je doelgroep zich bevindt. Bij het vervullen van een vacature is dit 9 van de 10 keer LinkedIn.

Een gratis vacature op LinkedIn plaatsen

Waarom LinkedIn voor het vervullen van je vacature?

Ik kan een boek schrijven over de mogelijkheden van LinkedIn bij het vervullen van je vacature. De belangrijkste redenen om LinkedIn voor je te laten werken bij het vervullen van een vacature zet ik voor je op een rij:

Groot bereik

Met LinkedIn genereer je snel een groot bereik. Zowel bij een bericht dat je plaatst als een vacature: je kunt erop rekenen dat het bij duizenden mensen onder de aandacht komt! Ook de juiste kandidaat voor jouw vacature zal je oproep onder ogen krijgen.

LinkedIn geeft je de mogelijkheid om je vacature te voorzien van de locatie, branche en functietitel. Waardoor je de vacature nog beter kunt richten op jouw specifieke doelgroep.

Professionaliteit

LinkedIn is het netwerk voor professionals. Als je besluit om je vacature op LinkedIn te plaatsen, dan lift je hierop mee. Je vacature wordt namelijk gepubliceerd binnen de professionele context van LinkedIn. Mogelijke kandidaten krijgen sneller vertrouwen in je bedrijf en de vacature.

Netwerk

Je vacature wordt gedeeld met je netwerk. Door likes en commentaren van mensen uit je netwerk, wordt de vacature ook weer in hun netwerk gedeeld. Op deze manier kan er een sneeuwbaleffect ontstaan en bereik je ook de mensen buiten je eigen netwerk.

Gratis of betaald

Een vacatureplaatsing op LinkedIn kan geheel gratis. Je doorloopt een paar eenvoudige stappen en je vacature staat online. Je zou kunnen beginnen met een gratis plaatsing.

Heeft dit niet het gewenste effect? Overweeg dan een betaalde vacatureplaatsing op LinkedIn. Ook voor een gesponsorde vacatureplaatsing betaal je een vriendelijk bedrag.

LinkedIn vacature op LinkedIn

Daarom LinkedIn voor het vervullen van je vacature:

 1. Maak gebruik van het grote bereik van LinkedIn.
 2. Presenteer jezelf als een professionele werkgever.
 3. Zet je netwerk in bij het werven van nieuw personeel.
 4. Plaats gratis een vacature.

 

In slechts 3 stappen je vacature gratis op LinkedIn

Stap 1: zorg voor een goede basis

First things first! Ook als je een vacature op LinkedIn wilt plaatsen, begin je bij de basis.

Stel jezelf de volgende vragen voordat je een vacature op LinkedIn plaatst:

 1. Welke kandidaat wil ik aantrekken?
 2. Welke functietitels zijn gangbaar?
 3. Wat maakt deze functie interessant?
 4. Welke overwegingen heeft een potentiële kandidaat bij het solliciteren?
 5. Hoe ga ik mezelf als werkgever onderscheiden?
 6. Wat maakt ons bedrijf interessant om bij te werken?

Zorg dat je een vacaturetekst opstelt waarin onderscheidend bent als werkgever. Vooral in de huidige – krappe – arbeidsmarkt, ligt het werk voor het oprapen. Laat zien waar jouw bedrijf sterk in is, wat de vacature interessant maakt!

De tijd van “Wij zoeken…” en “Je moet voldoen aan deze functie-eisen..” is wel voorbij. Je moet je verdiepen in wát jouw potentiële kandidaat in beweging zet.

Stap 2: schrijf een pakkende vacaturetekst

Nadat je stap 1 hebt afgerond weet je precies welke kandidaat je zoekt, wat jouw bedrijf + vacature onderscheidt en hoe je de potentiële kandidaat in beweging zet. Nu wordt het tijd om dit te vertalen naar een krachtige vacaturetekst. Je hebt bij de gratis vacature plaatsing op LinkedIn 10.000 tekens tot je beschikking. Dit is minder dan het lijkt. Zorg dus dat je snel tot de kern komt!

Enkele tips voor het schrijven van de vacaturetekst:

 1. Schrijf zoals je ook tegen de potentiële kandidaat zou spreken. Gebruik geen moeilijke woorden en hou het persoonlijk.
 2.  Begin je tekst met een aantrekkelijke titel. Deze paar woorden zullen als eerste gelezen worden en bepalen direct of iemand wel of juist niet doorleest.
 3. Schrijf eerst lekker weg en ga daarna schrappen. Haal alle overbodige informatie, zinnen en woorden weg. Maak je vacaturetekst krachtig!
 4. Sluit je vacaturetekst af met een duidelijke call to action. Wat moet de potentiële kandidaat doen na het lezen van de tekst? JUIST -> Solliciteren! Denk aan een paar krachtige woorden, zoals: ‘Solliciteer nu!’
 5. Check als laatst nog even of je alle mogelijke zoekwoorden in je tekst hebt verwerkt. Dan wordt je eenvoudiger gevonden door mensen die actief op zoek zijn naar een nieuwe baan.
stappen gratis vacature plaatsen LinkedIn

Stap 3: plaats de vacature op LinkedIn

Het wordt tijd om de vacature op LinkedIn te plaatsen. Ga hiervoor naar je bedrijfspagina. Om de vacature te plaatsen moet je natuurlijk wel beheerder zijn 😉.

In het menu ‘Tools voor beheerders’ zie je ‘Gratis vacature plaatsen’. Vanaf hier wijst alles zich vanzelf. Je vult basisgegevens in en doorloopt daarna nog twee stappen.

Je kunt ook deze link gebruiken: direct een vacature op LinkedIn plaatsen

Bij het plaatsen van de gratis vacature op LinkedIn vul je de basisgegevens over de vacature in, zoals de functietitel en locatie. Maar ook de functieomschrijving en de vaardigheden komen aan bod.

Het kan handig zijn om LinkedIn alvast de eerste selectie van de sollicitanten voor je te laten uitvoeren. Hiervoor stel je enkele screeningsvragen op. LinkedIn raad aan om hier drie of meer vragen toe te voegen. Zelf zou ik de afweging als volgt maken:

Verwacht je veel sollicitanten?
Voeg screeningsvragen toe.

Vind je het lastig om personeel te vinden?
Laat de screeningsvragen achterwege.

Met het toevoegen van screeningsvragen kun je de drempel om te solliciteren verhogen. Wil je de drempel liever zo laag mogelijk houden? Voeg ze dan vooral niet toe.

Besluit je om de screeningsvragen toe te voegen aan de sollicitatieprocedure van LinkedIn? Dan heb je nog een extra optie: sollicitanten die niet aan jouw kwalificaties voldoen kunnen een automatisch afwijzing ontvangen.

Je vacature staat bijna op LinkedIn

Rest je nu alleen nog om op de knop “Gratis een vacature plaatsen” te klikken. Laat die sollicitaties nu maar komen!

Bonustip voor je gratis vacatureplaatsing op LinkedIn

Kies voor de paars gekleurde band (LinkedIn noemt dit een fotolijst) rond je profielfoto. Zo laat je iedereen weten dat je op zoek bent naar personeel. En dit wil je… Dus zet dit vooral aan! 

Hulp nodig bij het vervullen van een vacature?

Werkzoekenden hebben de banen voor het oprapen. Letterlijk! Als werkgever heb je een grote uitdaging bij het vervullen van opstaande vacatures. Een gratis vacatureplaatsing op LinkedIn kan een mooie eerste stap zijn. Wil je het uitgebreider aanpakken? Laat dan contentmarketing voor je werken!

Ik help je om je om je bedrijf te positioneren als een fijne werkgever en werk alle ideeën voor je uit. Interessant? Laten we een keer kennismaken en een ‘bakje content’ drinken.

Het blogbericht ‘Een gratis vacature op LinkedIn plaatsen, zo doe je dat!’ is geüpdatet op 8 juni 2023. De eerste versie is verschenen op 20 maart 2023.

Meer content over contentmarketing:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang GRATIS de Content Kick.

Je krijgt mijn beste content ideeën in je mailbox. Vanaf nu schrijf je eenvoudig je blog, social media post en mailing. Ik zorg dat je contentplanning gevuld blijft.

Schop het verder met je contentmarketing… Geef het een Kick!

Meld je nu aan voor de GRATIS Content Kick