Meteen naar de inhoud

Beveilig vandaag nog je LinkedIn account

Beveilig LinkedIn

Het beveiligen van je LinkedIn account is nu belangrijker dan ooit

LinkedIn is hét social media voor de zakelijke markt. We netwerken er en zoeken naar nieuwe zakelijke kansen. Met een actief LinkedIn profiel heb je goud in handen!

Heb je er weleens over nagedacht wat er zou gebeuren als je profiel wordt gehackt of een onderdeel wordt van een cyberaanval? Daar moet je toch niet aan denken! Toch is dit een probleem dat recent speelt: LinkedIn is het doelwit van cybercriminelen.

Cyberaanvallen op LinkedIn: Wat je moet weten

Onlangs heeft securitybedrijf Cyberint een zorgwekkend rapport uitgebracht waarin staat dat LinkedIn het doelwit is geworden van een nieuwe reeks cyberaanvallen. Deze aanvallen hebben geleid tot talloze gehackte accounts, waarvan er vele zijn geblokkeerd of volledig zijn overgenomen door de cybercriminelen.

Veel LinkedIn-gebruikers hebben hun zorgen en ervaringen gedeeld op platforms zoals Reddit, X (Twitter), en Microsoft forums. Zelfs Google Trends laat een piek zien in zoekopdrachten rondom het herstellen van LinkedIn-accounts.

Beveilig je LinkedIn-account tegen cybercriminelen

De aanvallers lijken vooral te profiteren van eerder uitgelekte inloggegevens en zetten ‘brute force’-aanvallen in om toegang te krijgen tot LinkedIn-accounts. Dit laat maar weer eens zien hoe belangrijk het is om een sterk wachtwoord te hebben, dat uniek is voor elk platform.

Accounts die zijn beveiligd met tweestapsverificatie zijn beter beschermd tegen dergelijke aanvallen. Als zo’n account toch het doelwit wordt van een aanval zal deze sneller worden afgeslagen omdat er aanvullende verificatieprocessen doorlopen moeten worden. Denk hierbij aan een code die per sms wordt verstuurd. 

Accounts die deze extra beveiligingslaag missen, zijn kwetsbaar. Na overname worden deze accounts vaak gekoppeld aan ‘rambler.ru’ e-mailadressen. De wachtwoorden worden gewijzigd en – ironisch genoeg – wordt er tweestapsverificatie ingeschakeld. Hierdoor wordt het voor de oorspronkelijke eigenaar bijna onmogelijk om het account terug te krijgen.

Waarom vinden cyberaanvallen op LinkedIn plaats?

Het is nog onduidelijk wat precies het einddoel is van deze cybercriminelen. Echter, social media accounts kunnen worden misbruikt voor phishing, het verzamelen van informatie over anderen of om nepvacatures en andere scams te verspreiden. Enkele slachtoffers hebben al melding gemaakt van de eis om losgeld. Zonder het betalen van het losgeld krijgen ze hun account niet terug.

Jouw LinkedIn-account beveiligen

Deze recente gebeurtenissen benadrukken het belang van sterke wachtwoorden en het inschakelen van tweestapsverificatie. Je beveiligt je LinkedIn profiel heel eenvoudig. 

Met de volgende stappen voeg je een tweestapsverificatie toe aan je LinkedIn:

Beveilig vandaag nog je LinkedIn-account

Wees altijd waakzaam, blijf op de hoogte van de nieuwste beveiligingsupdates, en zorg ervoor dat je de nodige stappen onderneemt om jezelf en je professionele identiteit online te beschermen. 

Het beveiligen van je LinkedIn-account en andere online profielen verdient de aandacht van iedereen. In de waan van de dag vergeten we dit vaak of nemen we niet de tijd om uit te zoeken hoe het moet. Beveilig vandaag nog je LinkedIn-account met een tweestapsverificatie. In slechts twee minuten is het gebeurd!

Bron over de cyberaanvallen: Dutch IT Channel

“Kun je wel wat hulp gebruiken bij het bereiken van je doelgroep via social media? Laat het me weten!”
Neem nu contact met mij op >

Het blogbericht ‘Beveilig vandaag nog je LinkedIn account’ is geüpdatet op 3 november 2023. De eerste versie is verschenen op 29 augustus 2023.

Meer content over contentmarketing:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang GRATIS de Content Kick.

Je krijgt mijn beste content ideeën in je mailbox. Vanaf nu schrijf je eenvoudig je blog, social media post en mailing. Ik zorg dat je contentplanning gevuld blijft.

Schop het verder met je contentmarketing… Geef het een Kick!

Meld je nu aan voor de GRATIS Content Kick